ΝΑ ΜΕ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΜΕ ΑΓΑΠΑΤΕ
    — με τον Χάρης Ραβαζούλας και 2 ακόμη.
Ο Επίκουρος στηριζόµενος στη θεωρία των πρώτων Ιώνων υλιστών αντιπαρατίθεται στην ιδεαλιστική φιλοσοφία. Με αυτόν έχουµε τη νέα εµφάνιση και εξέλιξη του ατοµιστικού υλισµού, µετά την πρώτη εκδοχή της ατοµικής υλιστικής φιλοσοφίας από το Λεύκιππο και το ∆ηµόκριτο. Επηρεασµένος από τις φιλοσοφικές θεωρίες των προηγούµενων αιώνων προχωρεί στην αταλάντευτη διασάφιση και ισχυροποίηση των θέσεων του, ακολουθώντας µε συνέπεια την υλιστική θεώρηση του πραγµατικού. Στο δεύτερο κεφάλαι...
Συνεχίστε την ανάγνωση
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
''Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ''
ΑΘΗΝΑΙΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ART,
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
... Δείτε περισσότερα
— με το χρήστη Ioannis Sampsonidis και 48 ακόμη στην τοποθεσία Athinais cultural center.
Σεβασμός σε όλους όσοι παλεύουν με την κακή αυτή ασθένεια. Παίρνω κάθε μέρα τόσα μηνύματα. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να σας βοηθήσω όλους.

Ενημερώσεις

Απόψε στον Παρνασσό Παρουσίαση των Ελευσίνιων Μυστηρίων της Fotini Kakogiannoy, Παρουσιάζει ο Vassilis Margetis
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΙΑ Η ΩΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ DIVANI CARAVEL HOTEL.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΧΑΡΑ
— στην τοποθεσία Divani Caravel Hotel.
Παρουσίαση των δύο βιβλίων των εκδόσεων Οστρια για τα Ελευσίνια μυστήρια απο τον Κώστα Θεριανό ο οποίος θα αναφερθεί στην έννοια των μυστηρίων στην ελληνική αρχαιότητα.Κατόπιν ο Θ Τσούχλος θα μιλήσει για το νόημα και την ιστορικότητα των Ελευσινίων μυστηρίων. Η Φωτεινή Κακογιάννου πρόκειται να μας αναλύσει τα στάδια μύησης των Ελευσινίων σε σχεση με τα ορφικά και τα πυθαγόρεια μυστήρια. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζει ο Βασίλης Μαργέτης,που είναι και συντονιστής της εκδήλωσης.Ορφικούς ύμνους θα μας απαγγείλει ο Παναγιώττης Μερέκος. Ωρα εκδήλωσης 7μμ.
Θεωρώ αναγκαία μια συνοπτική εισήγηση περί των αρχαίων Μυστηρίων, η οποία θα βοηθούσε τον αναγνώστη να αποκτήσει μια γενική εικόνα, πριν προχωρήσουμε σε ειδικότερες αναλύσεις.
Τα Ελευσίνια Μυστήρια ήταν μια μυστική τελετή που γινόταν στην Ελευσίνα της Αττικής, προς τιμήν της θεάς Δήμητρας και της Περσεφόνης. Παράλληλα ήταν και μια λαμπρή γιορτή για όλους τους αμυήτους.
Στην Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα ήλθαν από
...Συνεχίστε την ανάγνωση
10.361.582 προβολές
Ο χρήστης Goshfather & Jinco ανέβασε ένα νέο βίντεο.
Have you ever seen fire surfing?
Download song from video ** https://soundcloud.com/drfresch/the-cardigans-lovefool
Track from the video is by Dr. Fresch and Goshfather & Jinco !!!

Η Eleni Yakumi πρόσθεσε 6 νέες φωτογραφίες.
Τα μονοπάτια της γνώσης είναι πολλά . Κι όπως η μέλισσα μαζεύει την καλύτερη ουσία απ' το κάθε άνθος, έτσι και ο αναζητητης συλλέγει ασταμάτητα την αληθινή γνώση από κάθε παράδοση και μετουσιώνει τη γνώση σε σοφία.
— με την Heraklia Santi και 49 ακόμη.

Η Eleni Yakumi πρόσθεσε 6 νέες φωτογραφίες.
Τα μονοπάτια της γνώσης είναι πολλα . Κι όπως η μέλισσα μαζεύει την καλύτερη ουσία απ' το κάθε άνθος, έτσι και ο αναζητητης συλλέγει ασταμάτητα την αληθινή γνώση από την κάθε παράδοση και μετουσιώνει τη γνώση σε σοφία .
— με την Αρτεμισια Παναγιωτοπουλου και 44 ακόμη.

Ενημερώσεις


Η Eleni Yakumi πρόσθεσε 9 νέες φωτογραφίες.
Ευτυχώς πάλι μαζί σας . Μετά το πρόβλημα με τα μάτια μου . Ευχαριστώ όλους για τα μνήματα σας.
Και ένα κείμενο για να συνεχίσω...
Σήμερα τολμώ να νικήσω! Να νικήσω το φόβο της αποτυχίας και της απόρριψης . Δεν έχω χρόνο να χάσω τίποτα. Μόνο να κερδίσω μπορώ . Γιατί? Διότι είμαι ανοιχτή να μαθαίνω. Γιατί να χάνω το χρόνο μου αμφισβητώντας τις ικανότητες μου?
Πρέπει να θέσω κι άλλους στόχους και να τους πραγματοποιήσω .
— ανανεωμένη μαζί με Sarantoula Kamprani και 44 ακόμη.
Οι Πυθαγόρειοι πίστευαν ότι η οντότητα ύλης, μορφής και ψυχής που βρίσκεται σε κατάσταση αιώνιας ισορροπίας και αρμονίας ονομάζεται αριθμός. Η γέννηση του κόσμου προήλθε από το Ένα, το οποίο βρίσκεται στο μέσο του κεντρικού πυρός και ταυτίζεται με την θεότητα. Γύρω από το πυρ κινείται η γή ,μαζί με τα άλλα ουράνια σώματα. Η συγχρονισμένη κίνηση των ουρανίων σφαιρών αποτελεί μουσική αρμονία, την οποία εμείς δεν ακούμε, επειδή η ακοή μας έχει εξοικειωθεί με αυτήν από την γέννησή μας. Η αρχή του νου εδρεύει στο ενεργειακό κέντρο της κορυφής, η αρχή των συναισθημάτων και του υλικού τμήματος της ψυχής στην καρδιά, και η αρχή της επιβίωσης και της ανάπτυξης στο ενεργειακό κέντρο της βάσης. Ο Πυθαγόρας πρεσβεύει ότι τα γήινα όντα περνούν μέσα από την διαδικασία της μετενσάρκωσης μέσα από όλες τις μορφές και δομές της ύλης ώσπου να καταλήξουν σε ψυχικά άτομα. "Γιατί εφ' όσον η ουσία των όντων μας παραμένει κρυπτή ελπίζουμε τα ανέλπιστα και σχηματίζουμε σκέψεις μάταια αστήρικτες. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που ελπίζει να γίνει αθάνατος θεός ή ένας από τους αγαυούς ήρωες, αυτός δεν γνωρίζει τα όρια της φύσεως και δεν αντιλαμβάνεται καμία διαφορά μεταξύ των πρώτων, των μεσαίων και των εσχάτων όντων....απατάται και αγνοεί τελείως το είδος της ουσίας της ψυχής μας, η οποία ποτέ δεν μπορεί να αλλάξει. Διότι είναι και παραμένει πάντα ανθρώπινη, λέγεται ότι γίνεται Θεός ή ζωον λόγω αρετής ή κακίας, ενώ τίποτα από αυτά δεν μπορεί να γίνει λόγω της φύσεως της, αλλά μόνο καθ'ομοίωση προς το εν ή το άλλο. " Ιεροκλής - Σχόλια στα Χρυσά Επη 23.7.7
Ο άνθρωπος είναι κτήμα του Θεού. Επομένως οφείλει να αγαπά την πατρίδα του ,να σέβεται τους να διάγει λιτό και ηθικό βίο.
Οι μαθητές του Πυθαγόρα ήταν πάντοτε ντυμένοι στα λευκά σύμβολο της αφιέρωσης τους στην ανώτερη πραγματικότητα και έτρωγαν απλά και χορτοφαγικά εδέσματα. Απέφευγαν τα κουκιά διότι συμβόλιζαν την κάθοδο στο βαρύ υλικό πεδίο, μια που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν το αγαπημένο φαγητό του σκιώδους ανθρώπου που κατοικούσε στον Άδη…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ορφικά και πυθαγόρεια μυστήρια

Αισθητική του Υπαρξισμού

H κοσμογονία στον Πυθαγόρα και στον Τίμαιο του Πλάτωνα