Αιματίτης
Χαρίζει πλούτο, αγάπη, ευεξία, αφθονία και θάρρος για μια νέα αρχή. Προσφέρει δυναμικότητα, θέληση και καλή διάθεση. Λειτουργεί τονωτικά, ενισχύει τη μνήμη και βοηθά στην επίλυση πρακτικών, τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων. Ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και δρα ευεργετικά σε παθήσεις όπως η αναιμία. Θεραπεύει την αϋπνία.
Φροντίδα: Ο αιματίτης είναι εύθραυστος και χρειάζεται προσοχή. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.
Ακουαμαρίνα
To «νερό της θάλασσας» είναι μια εξαιρετική πέτρα που φέρνει εναρμόνιση στο περιβάλλον και μειώνει το στρες. Ενισχύει τη διαίσθηση και ανοίγει τη διόραση. Ανακουφίζει τους νευρόπονους και τον πονόλαιμο, τα πιασίματα στον αυχένα καθώς και τον πονόδοντο.
Φροντίδα: Η Ακουαμαρίνα είναι εύθραυστη και χρειάζεται προσεκτική μεταχείριση. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού, εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.
Αμαζονίτης
Το χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Αίγυπτο για να φτιάχνουν φυλαχτά που έφερναν καλοτυχία. Αναδεικνύει την ειλικρίνεια, την εξωστρέφεια, τη δημιουργικότητα, τη διορατικότητα και την αγάπη προς τον εαυτό μας. Χρήσιμος σε κάθε νέα αρχή και αλλαγή στη ζωή μας. Σύμμαχος στη θεραπεία γυναικολογικών ασθενειών και ιδανικός για προβλήματα του λαιμού.
Φροντίδα: Πρέπει να προστατεύεται από απότομα χτυπήματα και αλλαγές θερμοκρασίας. Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φώς του ήλιου.
Αμέθυστος
Εξαιρετικά ισχυρή και προστατευτική πέτρα. Παραδοσιακά τη φορούσαν για να αποφύγουν τη μέθη και την υπερβολή. Βοηθά στην εγκατάλειψη των κακών συνηθειών και των εμποδίων καθώς ανοίγει μια άλλη πραγματικότητα, μεταλλάσσοντας την ενέργεια σε αγάπη. Βοηθάει στους πονοκέφαλους και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Φροντίδα: Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Προσοχή η έκθεση μεγάλης διάρκειας στο ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.
Απατίτης
Ο Απατίτης αναπτύσσει τα ψυχικά χαρίσματα και ενισχύει την έμπνευση. Η εξαιρετική αυτή πέτρα είναι συνδεδεμένη με το μέλλον. Διευκολύνει την ομιλία σε κοινό και τονώνει την επικοινωνία με ομάδες. Βοηθά τις κινητικές αντιδράσεις, τους αδένες, τη σεξουαλικότητα και την αποτοξίνωση.
Φροντίδα: Ο απατίτης πρέπει να προστατεύεται από απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας που μπορεί να αλλάξουν ή να ξεθωριάσουν το χρώμα του. Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.
Αχάτης
Ένας πολύ σταθερός κρύσταλλος που διαθέτει την ιδιότητα να εναρμονίζει την αρνητική και τη θετική ενέργεια και να φέρνει συναισθηματική, σωματική και νοητική ισορροπία. Βοηθά στις παθήσεις των ματιών και του πεπτικού συστήματος. Λέγεται πως διώχνει τους ανεπιθύμητους κραδασμούς που προέρχονται από τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων.
Φροντίδα: Χρειάζεται προσοχή από απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας που μπορεί να αλλοιώσουν το χρώμα του. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.
Γρανάδα
Πρόκειται για μια πέτρα με μεγάλη αναζωογονητική ενέργεια. Λέγεται ότι είναι ικανός να προειδοποιήσει για έναν επερχόμενο κίνδυνο, γι' αυτό παλαιότερα τον χρησιμοποιούσαν ως φυλακτό. Εμπνέει αγάπη και αφοσίωση. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά στην απορρόφηση των μετάλλων και των βιταμινών.
Φροντίδα: Προσοχή στα χτυπήματα. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου.
Ζαφείρι: Το ζαφείρι είναι γνωστό ως «η πέτρα της σοφίας», το κάθε χρώμα δε έχει τη δική του ξεχωριστή σοφία. Εστιάζει και ηρεμεί το νου και απελευθερώνει τις ανεπιθύμητες σκέψεις. Βοηθά να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη και την πνευματική σύγχυση και ενεργοποιεί τη συγκέντρωση. Φέρεται να θεραπεύει τα μάτια, απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες και το στρες. Λέγεται ότι δυναμώνει τις φλέβες και βελτιώνει την ελαστικότητά τους.
Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο κρύο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.
Καπνίας
Ο Καπνίας είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές πέτρες με προστατευτική δράση, καθαρίζει την ακτινοβολία, την αρνητική ενέργεια και οτιδήποτε βλαβερό έχει προσκολληθεί γύρω μας. Βοηθά στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων με ψυχραιμία, ενδυναμώνοντας την επιμονή και την αποφασιστικότητα. Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικός για τις παθήσεις της κοιλιακής χώρας και των ποδιών. Ανακουφίζει τους πονοκέφαλους και μπορεί να φορεθεί για μεγάλο διάστημα.
Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Συνιστάται καθαρισμός με χρήση ατμού.
Κιτρίνης
Ο κιτρίνης είναι μία από τις πέτρες της αφθονίας. Χαρίζει γενναιοδωρία, χαρά και ηρεμεί μια οικογενειακή ή ομαδική διαμάχη. Τονώνει και αυξάνει τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση, δραστηριοποιεί τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει την προσωπική έκφραση. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι εξαιρετικά ευεργετική για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο. Ξεθωριάζει αν τον ξεχάσετε στον ήλιο. Συνιστάται καθαρισμός με χρήση ατμού.
Κοράλλι
Ένα από τα ισχυρότερα φυλαχτά, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για να διώχνει τα κακά πνεύματα. Απορροφά την αρνητικότητα, βελτιώνει τη ζωή και φέρνει ηρεμία. Διώχνει την κατάθλιψη και οδηγεί σε πνευματική ισορροπία. Φέρνει τύχη και ευτυχία. Θεραπεύει τις δερματικές παθήσεις.
Φροντίδα: Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Είναι ευαίσθητο στη ζέστη, στον ιδρώτα και τα οξέα.
Κυανίτης
Πρόκειται για μια πέτρα που έλκει την αγάπη, τον έρωτα, την πίστη, την αφθονία, τονώνει τη φαντασία, και υποστηρίζει τη μελέτη. Ενθαρρύνει την προσωπική έκφραση, την επικοινωνία και τις δημόσιες ομιλίες. Απομακρύνει την αρνητικότητα, τις εμμονές και την αυτοκαταστροφή. Καταπολεμά το άσθμα, τις μυϊκές διαταραχές και τους πυρετούς. Φυσικό αναλγητικό, μειώνει την πίεση και βοηθά στη θεραπεία των μολύνσεων.
Φροντίδα: Προσοχή στα απότομα χτυπήματα και στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.
Λάβα
Χαρίζει ευεξία, καλή διάθεση και χαρά, μας δίνει θάρρος, αποφασιστικότητα, τονώνει τη δημιουργικότητα. Προάγει το αίσθημα της δικαιοσύνης. Ανακουφίζει από το στρες και την ένταση και δρα αντικαταθλιπτικά. Απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια. Μας ενισχύει ενεργειακά για να ξεπεράσουμε σημαντικά προβλήματα και απρόσμενες δυσκολίες. Αυξάνει την ροή αίματος και λέμφου και τονώνει το μυϊκό σύστημα και τους ιστούς. Βοηθά στην αποθεραπεία μιας ασθένειας ή μιας κατάστασης.
Φροντίδα: Προσοχή στα απότομα χτυπήματα, καθαρίστε την με τρεχούμενο νερό.
Λαβραδορίτης
Ο Λαβραδορίτης είναι μία πέτρα μεγάλης προστασίας, ανυψώνει τη συνείδηση, τονώνει τη διαίσθηση και τα ψυχικά χαρίσματα καθώς ενδυναμώνει την πίστη στον εαυτό μας και περιορίζει τους φόβους και τις ανασφάλειες. Θεραπεύει τα κρυώματα και ισορροπεί τις ορμόνες.
Φροντίδα: Καθαρίζεται μόνο με τρεχούμενο νερό. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει. Δεν αντέχει σε δυνατά χτυπήματα. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο.
Λάπις Λαζούλι
Ο Λάπις προσφέρει διαύγεια και ενεργοποιεί τις ικανότητες του νου, καθώς και την έκφραση των συναισθημάτων. Τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και διαλύει τις ενοχές. Προστατεύει από τη βασκανία και μάς βοηθά στην επίτευξη των στόχων μας. Ηρεμεί τα τεντωμένα νεύρα και χαρίζει ήσυχο και βαθύ ύπνο. Καθαρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Φροντίδα: Προσοχή στα χτυπήματα και στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.
Λευκός Χαλαζίας
Στηρίζει την αγάπη, φροντίζει το συναισθηματικό σώμα και γαληνεύει τη ψυχή. Ευνοεί τις συνεργασίες, φέρνει διακριτικότητα και λεπτότητα στις σχέσεις. Μας ελευθερώνει από υπερβολικές ευθύνες και περιορισμούς. Προστατεύει τον ύπνο, τα όνειρα και τα ταξίδια. Καταπραΰνει τη ζαλάδα και ανακουφίζει από τις ημικρανίες. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και φέρνει το σώμα σε ισορροπία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε πάθηση.
Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό με μία πολύ μαλακή βούρτσα ή πανί. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει. Απαγορεύεται η χρήση χημικών.
Λευκός Χαλαζίας με Μαύρη Τουρμαλίνη
Ο Χαλαζίας με μαύρη Τουρμαλίνη είναι ένας κρύσταλλος που συνδυάζει τις ιδιότητες του χαλαζία και της τουρμαλίνης. Εξαφανίζει τις αυτοκαταστροφικές και βίαιες τάσεις και βοηθά στη μετατροπή των αρνητικών σκέψεων σε θετικές, καθώς απελευθερώνει τις εντάσεις σε κάθε επίπεδο. Δυναμώνει το σώμα ώστε να αντιδράσει γρήγορα στην αντιμετώπιση επερχόμενων ασθενειών.
Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Οι πολύχρωμοι λίθοι είναι εύθραυστοι στα όρια αλλαγής των χρωμάτων και χρειάζεται προσοχή στη μεταχείριση τους.
Μαλαχίτης
Ο Μαλαχίτης είναι μια πέτρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς θεραπευτικούς σκοπούς. Βοηθάει στην καταπολέμηση του πόνου από κράμπες, των πόνων περιόδου και διευκολύνει τον τοκετό. Αποκαλείται και πέτρα της «μαμής». Απελευθερώνει τη λιμνάζουσα αρνητική ενέργεια και το συσσωρευμένο θυμό. Λειτουργεί επίσης κατά της ναυτίας, της σκοτοδίνης και των πονοκεφάλων. Χρήσιμος σε μαθησιακές δυσκολίες.
Φροντίδα: Ο μαλαχίτης πρέπει να προστατεύεται από απότομα κτυπήματα, απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας και από τα οξέα. Απαγορεύεται η επαφή του με νερό. Καθαρίζεται μόνο με ένα πολύ μαλακό πανί.
Μαργαριτάρι
Το μαργαριτάρι χαρίζει αισιοδοξία, ζωτικότητα, ευεξία, υγεία, μακροζωία και δύναμη. Ένα κόσμημα με μαργαριτάρι μπορεί να φέρει πλούτη σε όποιον το φοράει και να βελτιώσει τα οικονομικά του και τις συνθήκες της εργασίας του. Προσφέρει γαλήνη, ηρεμία, ειλικρίνεια, αγνότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα. Βοηθά στη θεραπεία παθήσεων του λαιμού και των πνευμόνων.
Φροντίδα: Τα μαργαριτάρια πρέπει να προστατεύονται από τη ζεστή ή τη φλόγα, τα οξέα, τον ιδρώτα και τα καλλυντικά. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.
Μάτι Αετού
Βελτιώνει τη δημιουργικότητα και ενδυναμώνει την ευφυΐα, καθιστά μια ευεργετική πέτρα για μαθητές και καλλιτέχνες. Είναι γνωστή ως πέτρα καλής τύχης. Αυξάνει την ενέργεια και προσφέρει εκρήξεις ενέργειας όπου απαιτούνται. Αυξάνει τη διόραση και τη διαίσθηση. Βοηθά τον ιδιοκτήτη του να αναπληρώνει πάντα τα χρήματα που ξοδεύει καθώς είναι ένας λίθος που συμβολίζει τον πλούτο και την αφθονία. Κράτα το κακό μάτι μακριά και επιφέρει ευτυχία και ευημερία. Γι’ αυτόν το λόγο, θεωρείται μια πέτρα διατήρησης καθώς προσφέρει και μακροζωία. Προστατεύει από ατυχήματα και χαρίζει υγεία και δύναμη.
Φροντίδα: Αποφορτίζεται με το νερό και φορτίζεται στο φως του Ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό με μία πολύ μαλακή βούρτσα ή πανί.
Μαύρο Σπινέλιο
Το Σπινέλιο είναι ένας εξαιρετικά όμορφος κρύσταλλος που συνδέεται με την ανανέωση, την ενθάρρυνση στις δύσκολες συνθήκες και την αναζωογόνηση. Το μαύρο σπινέλιο ενισχύει τις διαισθητικές ικανότητες και βοηθά στην επίλυση των υλικών προβλημάτων. Βοηθάει στην ανάρρωση από κινητικές ασθένειες και μειώνει το άγχος και το στρες.
Φροντίδα: Ο σπινέλιος μπορεί να χάσει το χρώμα του εάν θερμανθεί. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.
Mother of pearl: Είναι η εσωτερική επιφάνεια των μαργαριτοφόρων οστράκων και κύριο συστατικό των μαργαριταριών. Αντιπροσωπεύει το χρήμα, την ευημερία, την καλή τύχη και τον πλούτο. Μας βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων, έλκει την αγάπη, φέρνει αρμονία και ισορροπία. Γνωστό ως σύμβολο της μητρότητας, προστατεύει την οικογένεια και το σπίτι. Διώχνει το άγχος, φέρνει ηρεμία, χαλάρωση, ανακούφιση και την απαλή θεραπευτική δύναμη της θάλασσας. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και βοηθά το πεπτικό σύστημα. Είναι ιδανικό για όσους αναρρώνουν ή χρειάζονται κάποια φροντίδα.
Χρησιμεύει σε θεραπείες ομορφιάς, αποτελεί συστατικό σε σαπούνια, κρέμες προσώπου, και μάσκες ομορφιάς.
Φροντίδα: Πρέπει να προστατεύεται από απότομα χτυπήματα και αλλαγές θερμοκρασίας.
Νεφρίτης
Οι Σουμέριοι πίστευαν ότι ο νεφρίτης έχει τη δυνατότητα να λύνει τα απρόβλεπτα προβλήματα της ζωής. Πέτρα ισορροπίας, ειρήνης, γνώσης, γαλήνης, σοφίας και μακροζωίας. Διεγείρει τη λειτουργία των νεφρών, της σπλήνας, ανακουφίζει και θεραπεύει όσους πάσχουν από πέτρες ή άμμο στα νεφρά και καθαρίζει το αίμα. Διεγείρει το νευρικό σύστημα και φέρνει αυτόν που το φοράει σε κατάσταση επίγνωσης και ετοιμότητας. Ο πράσινος Νεφρίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει αρμονία στις δυσλειτουργικές σχέσεις.
Φροντίδα: Ο νεφρίτης μπορεί να υποστεί ζημιά από φλόγα. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού, εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.
Όνυχας
Ο Όνυχας είναι η πέτρα της δύναμης, παρέχει στήριξη σε δύσκολες και μπερδεμένες καταστάσεις. Η πέτρα αυτή προωθεί το σφρίγος, την σταθερότητα, την αντοχή και γενικά προσδίδει αυτοέλεγχο, είναι ένα διανοητικό τονωτικό που ανακουφίζει τους υπερβολικούς φόβους και τις ανησυχίες. Ενισχύει την καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά και τα νεφρά.
Φροντίδα: Αποφορτίζεται με το νερό και φορτίζεται στο φως του Ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό με μία πολύ μαλακή βούρτσα ή πανί. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει. Απαγορεύεται η χρήση χημικών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ορφικά και πυθαγόρεια μυστήρια

Αισθητική του Υπαρξισμού

H κοσμογονία στον Πυθαγόρα και στον Τίμαιο του Πλάτωνα