Searching & Initiation Blogs Διαλέξεις Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου @ ΆγκυραSearching & Initiation Blogs

Διαλέξεις Τετάρτη 19

20:00
Διάλεξης της Φωτεινής Κακογιάννου : Τα Καβείρια Μυστήρια όπως παρουσιάζονται στον Πλάτωνα και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους. 

Η  μετατροπή  του υλικού αιθέρα διατυπώθηκε αρχικά από  την πυθαγόρεια φιλοσοφία.
Η χρήση της δύναμης αυτής  ήταν διαδεδομένη στους πυθαγόρειους, οι οποίοι είχαν την ικανότητα να προβάλλουν τα αιθερικά τους σώματα ανεξαρτήτως  χώρου  και χρόνου.
Τα παράδοξα της θεωρίας της σχετικότητας, του Αϊνστάιν  είναι εκείνα με τα οποία ο Ζήνων ο Ελεάτης ασχολείται όπως επί παραδείγματι η περίφημη ρήση του ότι ο βραδύτερος φτάνει στον προορισμό του γρηγορότερα από τον ταχύτερο.
Η μεταφυσική ερμηνεία του συγκεκριμένου παραδόξου έγκειται  στο γεγονός ότι η ψυχική και πνευματική προετοιμασία είναι εκείνη που διαμορφώνει ισχυρά άτομα μυημένα να κινούνται σε εννέα διαφορετικά και αλληλοδιαδοχικά αιθερικά πεδία με το υλικό τους σώμα.Mε τον τρόπο αυτό  οι
πυθαγόρειοι είχαν την δυνατότητα να εμφανίζονται  σε πολλά μέρη ταυτόχρονα με σκοπό να αναγνωρίσουν τους μελλοντικούς αδελφούς τους και να τους εισάγουν στον << πυθαγόρειον τρόπο βίου>>. Η πρώτη αιθερική μετατροπή αφορούσε την σύνδεση των αισθήσεων με τα τέσσερα
βασικά στοιχεία ( φωτιά, νερό, αέρα ,γή) . Συνέπιπτε μάλιστα με την πανσέληνο του Αυγούστου όταν οι έφηβοι του κύκλου των πυθαγορείων έπρεπε να μυηθούν στον τρόπο που η ύλη μετατρέπεται σε ενέργεια και η ενέργεια σε ύλη.Τον τρόπο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι χρησιμοποίησε ο Χριστός όταν περπάτησε πάνω στο νερό υποδεικνύοντας στους μαθητές του την ευελιξία της υλικής πραγματικότητας.

 
21:00
Ο G.J.P. θα σας παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το βιβλίο του Michael Maier Αtalanta Fugiens* που εκδόθηκε στα λατινικά το 1617. 
Η βραδιά αυτή περιλαμβάνει μια μικρή εισαγωγή και πληροφορίες για το έργο, τον συγγραφέα και τον μύθο της Αταλάντης, και προβολή σε οθόνη των 50 αλχημικών εμβλημάτων.

Αυτό το μοναδικό έργο περιέχει 50 εγχάρακτα σύμβολα που απεικονίζουν τα αλχημικά σταδία  συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων επιγραμμάτων, και μουσικών συζητήσεων μέσω μικρών συμφωνιών «φούγκες», που συνέταξε ο ίδιος.

Επίσης η κύρια ομιλία του θα έχει θέμα 'Εσωτερικός Χριστιανισμός από την περιπλοκή στην απλότητα' Α Μέρος, στην οποία θα ακούσετε και μια εσωτερική ανάλυση, αποσυμβολοποίηση ενός μέρους του Ευαγγελίου του Ιωάννη κατά ένα περιληπτικό τρόπο.

*Επίσης θα υπάρξει και η μοναδική δυνατότητα της αγοράς των 50 εγχρώμων εκτυπωμένων εμβλημάτων σε μια συμβολική τιμή και για όσους το αγοράσουν η δυνατότητα να πάρουν μέσω email το αγγλικό μεταφρασμένο κείμενο του έργου όπως και την πρωτότυπη λατινική έγχρωμη μετάφραση η οποία περιέχει και τις παρτιτούρες (pdf) καθώς ξεχωριστά και όλες οι φούγκες (mp3) που αντιστοιχούν σε κάθε έμβλημα.

Blogs :
http://arsinoi2012.blogspot.gr/ & http://soundzgreg.blogspot.gr/

Info’s : soundzgreg@gmail.com – Mob. 6947198871

ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
Σολονος 124 & Εμμ. Μπενάκη, 210 3837667 - http://www.agyra.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ορφικά και πυθαγόρεια μυστήρια

Αισθητική του Υπαρξισμού

H κοσμογονία στον Πυθαγόρα και στον Τίμαιο του Πλάτωνα