https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/1484241_339414319598229_4930752934643792864_n.jpg?oh=046cd617a9719b69588e86dcf601cb9f&oe=5593C421&__gda__=1431228384_4d58f7e9019e7c10370ee8314886f51b
υτα και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα στα βιωματικά μου σεμινάρια που οργανώνονται τον Απρίλιο!!!!!
Ο Βασικός τύπος της προσωπικότητάς σας με βάση τον Πλωτινο
Από μια άποψη, το Εννεάγραμμα είναι ένα σύνολο απο εννέα ευδιάκριτους τύπους προσωπικότητας, με κάθε αριθμό στο Εννεάγραμμα που δείχνει έναν τύπο. Είναι ένα κοινόκτηστο μέσο για να βρεθει ο τύπος του εαυτού σας και απο τους εννέα τύπους, αν και ένας από αυτους πρέπει να ξεχωρίσει ως πιό σχετικός με σας. Αυτό είναι ο βασικός τύπος της προσωπικότητάς σας.
Ο καθένας προκύπτει από την παιδική ηλικία με έναν από τους εννέα τύπους που εξουσιάζουν την προσωπικότητά τους, με την εγγενές ιδιοσυγκρασία και άλλους προγενέτικούς παράγοντες που είναι οι κύριοι καθοριστικοί παράγοντες του τύπου. 
Αυτό είναι μια περιοχή όπου όλοι οι σημαντικοί παράγοντες της εννεαγραμματικής δομής είναι συμφωνοι με την γέννηση απο έναν κυρίαρχο τύπο.
Στη συνέχεια, αυτός ο εγγενής προσανατολισμός καθορίζει κατά ένα μεγάλο μέρος τους τρόπους με τους οποίους μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε στο πρόωρο περιβάλλον της παιδικής ηλικίας. 
Φαίνεται επίσης να οδηγεί σε ορισμένους ασυναίσθητους προσανατολισμούς προς τους γονικούς αριθμούς, αλλά γιατί αυτό είναι έτσι;; Ακόμα δεν ξέρουμε. Εν πάση περιπτώσει, όταν τα παιδιά είναι τέσσερα ή πέντε χρονών, η συνείδησή τους έχει αναπτυχθεί αρκετά. Αν και η ταυτότητά τους είναι ακόμα πολύ ρευστή, σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να καθιερώνονται και να βρίσκουν τους τρόπους στον κόσμο από μόνα τους. 
Κατά συνέπεια, ο γενικός προσανατολισμός της προσωπικότητάς απεικονίζει το σύνολο όλων των παραγόντων της παιδικής ηλικίας (συμπεριλαμβανομένης της προγενετικής περιόδου) που επηρέασαν την ανάπτυξή της προσωπικότητας. (Για περισσότερη αναπτυξη κάθε τύπου προσωπικότητας, δείτε το σχετικά Βιβλία στα ελληνικά η "Σοφία μέσα απο το Εννεάγραμμα" και "Σε ποιον τύπο προσωπικότητας ανήκετε"; απο τον συγγραφέα Riso Don Richard και Hudson Russ).
Αρκετά ακόμα θέματα υπάρχουν για κάθε βασικό τύπο.
1. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν από έναν βασικό τύπο προσωπικότητας σε άλλο.
2. Οι περιγραφές των τύπων προσωπικότητας είναι καθολικές και ισχύουν εξίσου για τα αρσενικά και τα θηλυκά, δεδομένου ότι κανένας εννεαγραμματικός τύπος δεν είναι εγγενώς αρσενικός ή θηλυκός.
3. Στην περιγραφή του βασικού τύπου σας (όχι όλες), θα ισχύσουν για σας όλη την ώρα επειδή κυμαίνεστε συνεχώς μεταξύ τών "υγιών", των "μέσων", και των "ανθυγειηνών" γνωρισματων που αποτελούν τον τύπο της προσωπικότητάς.
4. Το Εννεάγραμμα χρησιμοποιεί τους αριθμούς για να υποδείξει κάθε έναν από τους τύπους επειδή οι αριθμοί είναι ουδέτερης αξίας, υπονοούν ολόκληρη τη σειρά των τοποθετήσεων και των συμπεριφορών κάθε τύπου χωρίς καμία διευκρίνιση είτε θετικού είτε αρνητικού. Αντίθετα από τις ετικέτες που χρησιμοποιούνται στην ψυχιατρική, οι αριθμοί παρέχουν έναν αμερόληπτο, στενογραφημένο τρόπο για ένα πρόσωπο χωρίς να μειώνει την ύπαρξη.
5. Η αριθμητική ταξινόμηση των τύπων δεν είναι σημαντική. Ένας μεγαλύτερος αριθμός δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από έναν μικρότερο αριθμό, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο κάποιος να είναι εννέα από δύο επειδή εννέα είναι ένας μεγαλύτερος αριθμός για παράδειγμα.
6. Κανένας τύπος δεν είναι εγγενώς καλύτερος ή χειρότερος από οποιους δήποτε άλλους ενναγραματικούς τύπους. Ενώ όλοι οι τύποι προσωπικότητας έχουν τα μοναδικά προτερήματα και τα στοιχεία του παθητικού, μερικοί τύποι είναι συχνά πιό επιθυμητοί από άλλους σε οποιοδήποτε πολιτισμό ή ομάδα κ.ο.κ. Επιπλέον, για κάποιο λόγο, δεν μπορείτε να είστε ευτυχής ύπαρξη ένας ιδιαίτερος τύπος. Μπορείτε να θεωρήσετε ότι ο τύπος σας είναι " μειονεκτικός " με κάποιο τρόπο. Δεδομένου ότι μαθαίνετε περισσότερα για όλους τους τύπους, θα δείτε ότι ακριβώς, κάθε ένας έχει μοναδικές ικανότητες, κάθε ένας έχει διαφορετικούς περιορισμούς.
Το Εννεάγραμμα με τους τύπους. 
Αυτοί οι μονολεκτικλες περιγραφές μπορούν να επεκταθούν στα σύνολα τέσσερων γνωρισμάτων. Λάβετε υπόψην ότι αυτά είναι μόνο τα κυριώτερα σημεία και δεν αντιπροσωπεύουν το πλήρες φάσμα κάθε τύπου.
Ο τύπος ένα είναι με αρχές, σκόπιμος, αυτο-ελεγχόμενος, και τελειομανής.
Ο τύπος δύο είναι διαχυτικός, γενναιόδωρος, παρακλητικός με τον κόσμο, και κτητικός. 
Ο τύπος τρία είναι, προσαρμοστικός, θαυμάσιος, αλλόφρων, και έχει συνείδητη-εικόνα. 
Ο τύπος τέσσερα είναι εκφραστικός, δραματικός, εγωιστής, και ευμετάβλητος. 
Ο τύπος πέντε είναι διορατικός, καινοτόμος, μυστικοπαθής, και απομονωμένος. 
Ο τύπος έξι είναι δεσμεύμένος, αρμόδιος, ανήσυχος, και ύποπτος. 
Ο τύπος επτά είναι αυθόρμητος, ευπροσάρμοστος, ενοχλητικός, και διεσπαρμένος. 
Ο τύπος οκτώ είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, αποφασιστικός, σκόπιμος, και αντιπαραθετικός. 
Ο τύπος εννέα είναι δεκτικός, καθησυχασμένος, ευχάριστος, και ικανοποιημένος.
Τα κέντρα. 
Το Εννεάγραμμα είναι ρύθμισμενο 3 X 3 εννέα τύπων προσωπικότητας σε τρία κέντρα. Υπάρχουν τρεις τύποι στο ενστικτώδες κέντρο, τρία στο αισθαμένο κέντρο, και τρία στο σκεπτόμενο κέντρο, όπως παρουσιάζονται κατωτέρω. 
Κάθε κέντρο αποτελείται από τρεις τύπους προσωπικότητας που έχουν από κοινού τα προτερήματα και τα στοιχεία του παθητικού εκείνου κέντρου.
Τα κέντρα του Εννεαγράμματος.
Η συμπερίληψη κάθε τύπου στο κέντρο του δεν είναι αυθαίρετη. Κάθε τύπος προκύπτει από μια ιδιαίτερη σχέση με μια συστάδα ζητημάτων που χαρακτηρίζουν εκείνο το κέντρο. Αυτά τα ζητήματα περιστρέφονται γύρω από μια ισχυρή, κατά ένα μεγάλο μέρος ασυναίσθητης συναισθηματικής απάντησης στο χάσημο της επαφής με τον πυρήνα του εαυτου. 
Στο ενστικτώδες κέντρο, η συγκίνηση είναι θυμός ή οργή. 
Στο αισθαμένος κέντρο, η συγκίνηση είναι ντροπή.
Στο σκεπτόμενο κέντρο, είναι ανησυχία ή φόβος. 
Φυσικά, και οι εννέα τύποι περιέχουν και τις τρεις από αυτές τις συγκινήσεις, αλλά σε κάθε κέντρο, οι προσωπικότητες των τύπων επηρεάζονται ιδιαίτερα από εκείνο το συναισθηματικό θέμα του κέντρου.
Τα Φτερά.
Κανένας δεν είναι καθαρός τύπος προσωπικότητας, ο καθένας είναι ένα μοναδικό μείγμα βασικού τύπου και συνήθως ένας από τους δύο τύπους δίπλα στην περιφέρεια του Εννεαγράμματος. Ένας από τους δύο τύπους δίπλα από τον βασικό τύπο σας καλείται "φτερό" σας.
Ο βασικός τύπος σας εξουσιάζει τη γενική προσωπικότητά σας, ενώ το φτερό συμπληρώνει και προσθέτει σημαντικά, μερικές φορές αντιφατικά, στοιχεία στη συνολική προσωπικότητά σας. Το φτερό σας είναι η "δεύτερή πλευρά" από την προσωπικότητά σας. Παραδείγματος χάριν, εάν είστε ένας τύπος προσωπικότητας τύπου εννέα, θα πρέπει να έχετε πιθανώς φτερό τύπου ένα, είτε ένα φτερό τύπου οκτώ. Ορισμένες παραδώσεις αντιφάσκουν μεταξύ τους και ορισμένες απ' αυτές προϋποθέτουν ότι, καθ' ένας εννεαγραμματικός τύπος προσωπικότητας έχει ένα φτερό ενώ άλλες προϋποθέτουν ότι, έχει δυο φτερά.
Τα επίπεδα ανάπτυξης. 
Υπάρχει μια εσωτερική δομή μέσα σε κάθε τύπο προσωπικότητας. Εκείνη η δομή είναι η συνέχεια των συμπεριφορών, των τοποθετήσεων, των υπερασπίσεων, και των κινήτρων που διαμορφώνονται από τα εννέα επίπεδα ανάπτυξης που αποτελεί ο ίδιος ο τύπος προσωπικότητας. Αυτή η ανακάλυψη (και η επίλυση όλων των γνωρισμάτων που περιλαμβάνουν κάθε τύπο) έγιναν από Don Riso το 1977, και έχουν αναπτυχθεί στη συνέχεια με Russ Hudson τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι οι μόνοι δάσκαλοι του Εννεαγράμματος που περιλάβουν αυτόν τον σοβαρό παράγοντα στην επεξεργασία του Εννεάγραμματος. Τα επίπεδα είναι μια σημαντική συμβολή όχι μόνο στο Εννεάγραμμα αλλά στην ψυχολογία του "εγώ", και οι τύποι προσωπικότητας του Εννεάγραμματος δεν μπορούν να εξηγηθούν επαρκώς χωρίς αυτούς. Τα επίπεδα αποτελούν τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων του ίδιου τύπου καθώς επίσης και πώς οι άνθρωποι αλλάζουν στο καλύτερο ή στο χειρότερο. 
Τα επίπεδα ανάπτυξης παρέχουν ένα πλαίσιο για το πώς όλα τα διαφορετικά γνωρίσματα που περιλαμβάνουν κάθε τύπο αρμόζουν σε ένα μεγάλο σύνολο που είναι ένας τρόπος και μια ελλοχεύον "Σκελετική" δομή κάθε τύπου. Χωρίς τα επίπεδα, οι τύποι μπορούν να φανούν να είναι μια αυθαίρετη συλλογή των ανεξάρτητων γνωρισμάτων, με το αντιφατικό μέρος συμπεριφορών και τοποθετήσεων. Αλλά με την κατανόηση των επιπέδων για κάθε τύπο, κάποιος μπορεί να δει πώς όλα τα γνωρίσματα είναι αλληλένδετα και πώς τα υγιή γνωρίσματα μπορούν να επιδεινωθούν στα μέσα γνωρίσματα και ενδεχομένως στα ανθυγειινά. Όπως η πρωτοποριακή γνώση των φιλοσόφων της συνείδησης έχει σημειώσει, χωρίς τα επίπεδα, το Εννεάγραμμα μειώνεται σε ένα "Οριζόντιο" σύνολο εννέα ιδιαίτερων κατηγοριών. Με τη συμπερίληψη των επιπέδων, εντούτοις, μια "κάθετη" η διάσταση προστίθεται που όχι μόνο απεικονίζει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, αλλά επεξηγεί διαφορετικά, σημαντικά στοιχεία μέσα στην προσωπικότητα. 
Περαιτέρω, με τα επίπεδα, ένα δυναμικό στοιχείο εισάγεται απεικονίζει τη μεταβαλλόμενη φύση των σχεδίων προσωπικότητας οι ίδιοι. Πιθανώς έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς-μερικές φορές αυτοί είναι σαφέστεροι, πιό ελεύθεροι και συναισθηματικά διαθέσιμοι, ενώ σε άλλους χρόνους είναι πιό ανήσυχοι, ανθεκτικοί, αντιδραστικοί και λιγότερο ελεύθερος. Η κατανόηση των επιπέδων καθιστά σαφές ότι όταν αλλάζουν οι άνθρωποι τις καταστάσεις μέσα στην προσωπικότητά τους, μετατοπίζονται μέσα στο φάσμα των κινήτρων, των γνωρισμάτων, και των υπερασπίσεων που αποτελούν τον τύπο προσωπικότητάς τους. 
Υπάρχουν τρία επίπεδα το υγιές τμήμα, τρία επίπεδα στο μέσο τμήμα, και τρία επίπεδα στο ανθυγειινό τμήμα......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πυθαγόρεια αριθμολογία

ορφικά και πυθαγόρεια μυστήρια